Tâmplărie cu mașini CNC – tâmplărie crudă, uși, ferestre

Echipamentul CNC (Computer Numerical Control) sau mașină-unealtă cu comandă numerică oferă multiple avantaje când vorbim despre prelucrarea lemnului dar și a altor materiale, precum aluminiul sau plasticul. Complexitatea produselor din lemn, a serviciilor de tâmplărie crudă sau a producției de uși și ferestre, dar și nivelul calitativ și de detaliu oferite de servicii de tâmplărie cu mașini CNC pot depăși cu mult prelucrarea manuală sau tradițională. Produsele realizate cu mașini CNC oferă o marjă minimă de eroare profesioniștilor din diverse domenii. 

Ce este, de fapt, o mașină CNC și cum funcționează?

Mașinile CNC sunt echipamente mecanico-electrice care manipulează automat unelte ascuțite, folosind elemente de programare computerizată. Prin comenzi digitalizate, un computer și un program CAM (Computer Aided Manufacturing), mașina CNC controlează și monitorizează automat uneltele ascuțite. 

Unitățile CNC din fabrica Tâmplărie Crudă sunt de scară industrială, având computerele integrate. Acestea controlează componentele printr-un număr de motoare care acționează mișcarea pe mai multe axe ale frezelor, burghielor sau strungurilor.  Există și echipamente de scară mai mică, de hobby, care pot folosi computere externe, precum un laptop personal. 

În esență, o mașină CNC este un robot care răspunde comenzilor date printr-o interfață computerizată. Își mișcă brațele cu unelte conform instrucțiunilor, prelucrând astfel lemnul sau materia primă folosită.

Avantajele tâmplăriei cu ajutorul unei mașini CNC

Utilizarea echipamentelor robotizate, programabile și a liniilor de producție sunt concepte deja bine cunoscute în fabrici. Modernizarea și automatizarea fabricilor de tâmplărie înseamnă echiparea acestora cu mașini CNC care produc rezultate uniforme și fidele design-ului cerut. Desigur, optimizarea producției depinde și de cunoștințele și de experiența tâmplarului care le programează. În plus, față de aspectele calitative ale producției, un atelier care dispune de echipamente CNC și expertiza necesară va reduce semnificativ costurile proiectelor cu un volum mare de produse.

Tâmplărie Crudă cu CNC

Necesarul de tâmplărie și de prelucrare a lemnului poate varia de la simplu la foarte complex în funcție de tipul proiectului. Cerințele se pot întinde de la o  fereastră simplă din lemn până la design personalizat, unicat. Cu ajutorul mașinilor CNC, aproape orice tip de prelucrare a lemnului este posibil.

Tipurile elementare de operațiuni pe care le poate îndeplini o mașină CNC sunt: găurire, frezare și debitare. În combinație cu o configurare optimă, o programere specifică și în funcție de numărul de axe pe care se pot mișca brațele mașinii, rezultatele vor fi produse finite de calitate și uniforme. 

Tamplarie cruda CNC - Baghete din lemn in atelier

Tamplarie cruda CNC – Baghete din lemn in atelier

 

Uși și ferestre produse cu ajutorul mașinilor CNC

Datorită capabilităților de automatizare, utilizarea mașinilor CNC în producția de uși și ferestre se dovedește metoda preferată de producție prin:

  • Acuratețea producției și a produselor finite (rame, profile, găurire, frezare, șlefuire etc.).
  • Randamente de scară – Configurarea echipamentelor CNC pentru acțiuni specifice fiecărui tip de ramă sau profil de ferestre sau uși din lemn este necesară o singură dată. Configurată la începutul producției seriei de uși/ferestre, costul pe unitate devine descrescător.
  • Uniformitatea tuturor ușilor sau a ferestrelor comandate.
  • Marjă redusă de eroare și pierdere tehnică minimă.
  • Viteză de producție ridicată.
Tamplărie cu masini CNC - ferestre lemn

Tamplărie cu masini CNC – ferestre lemn

Solicitaţi-ne o ofertă pentru proiectul dumneavoastră

sau apelaţi-ne la numărul
  +40 722 383 098
 

Fabrica de tamplarie cruda

Rămâneți conectat la noutăți despre tâmplăria de calitate

Abonați-vă gratuit la newsletterul nostru pentru a primi știri din domeniul lemnului și informații periodice despre serviciile și ofertele noastre.

Vă mulțumim pentru abonare!