Lemn stratificat din pin nordic pentru uși și ferestre

Grinzile de lemn stratificat din esență de pin nordic oferă un raport calitate/preț considerabil. Economia și ușurința prelucrării sunt două calități care fac alegerea acestei esențe de lemn stratificat foarte ușoară.

Lemn stratificat pentru tâmplărie

Lemnul stratificat (sau lamelabil) este produs din lamele, prelucrate la dimensiuni calculate și lipite cu adezivi de tip rășină foarte puternici. Fiind astfel concepute, grinzile de pin nordic devin mai rezistente prin minimizarea efectelor negative produse de dilatare și contracție. Modul de dispersare a forțelor ajută la menținerea calităților grinzilor pentru o perioadă mai lungă de timp. 

Mai mult, lamelele folosite la îmbinări sunt selectate să nu aibă defecte, crăpături sau noduri desprinse. 

Grinzi de lemn stratificat din pin nordic 

Prin natura sa, pinul nordic crește mult în înălțime și dezvoltă secțiuni cu lungime mare fără noduri. Rășina este distribuită uniform în lemn, scăzând riscul de defecte apărute în timp. 

O altă calitate a pinului nordic care îl face preferat pentru tâmplăria de uși și ferestre este gradul de absorbție a vopselelor și lacurilor. Finisajul lucios și curat rezistă mai mult în timp, necesitând mai puțină mentenanță decât în cazul altor soiuri de lemn mai pretențioase. Un alt aspect este nuanța deschisă naturală pe care o prezintă lemnul. Aspectuos chiar și netratat, culoarea deschisă oferă o multitudine de posibilități. Nuanțele date prin vopsea sau lac se vor îmbina armonios cu paleta cromatică dorită. 

profil ferestre pin nordic stratificat tapmlarie cruda

Densitatea pinului nordic după ce este prelucrat, tratat pentru dăunători, pentru duritate și adus la 12% umiditate, este de ~550 kg/m3. (Înainte de prelucrare este de 840 kg/m3).

Fabrica noastră de tâmplărie folosește în proporție majoritară grinzi stratificate din lemn de pin nordic. Datorită calităților acestui tip de lemn, vă putem oferi cel mai bun produs la cele mai bune prețuri. 

În concluzie, pinul nordic prezintă eficiență în prelucrare, duritate, rezistență, versatilitate și sustenabilitate. Îl puteți găsi la fabrica noastră alături de profesioniști pregătiți să vă răspundă nevoilor. 

Solicitaţi-ne o ofertă pentru proiectul dumneavoastră

sau apelaţi-ne la numărul
  +40 722 383 098
 

Fabrica de tamplarie cruda

Rămâneți conectat la noutăți despre tâmplăria de calitate

Abonați-vă gratuit la newsletterul nostru pentru a primi știri din domeniul lemnului și informații periodice despre serviciile și ofertele noastre.

Vă mulțumim pentru abonare!