Laminarea sau stratificarea este, în general, procesul de lipire a mai multor elemente. În privința producției de lemn stratificat, nu este nimic special. Procesul de lipire se aplică pe mai multe straturi de lemn. Când vine vorba de producția și beneficiile lemnului stratificat, trebuie să știți în ce fel este diferit de alte opțiuni similare.
Vă prezentam aici mai multe detalii despre lemnul laminat, despre procesul de producție și despre avanteje acestuia.
Procesul de producție – de la grinzi la lemn stratificat
Lemnul laminat este creat prin lipirea paralelă a plăcilor de cherestea într-o gamă largă de dimensiuni și forme, conform utilizării sale intenționate. Cu toate acestea, produsele semnificative ale lemnului laminat sunt de obicei articole care transportă sarcini, cum ar fi arcuri, grinzi, uși, rame pentru ferestre și multe altele.
Grinzile de lemn stratificat sunt realizate din straturi de lemn care sunt lipite între ele. În general, fibrele straturilor alternative în acest tip de lemn sunt paralele. Cu toate acestea, dezvoltarea lemnului laminat a devenit posibilă datorită adezivilor îmbunătățiți, în special rășinilor sintetice.
Esența producției este practic realizarea mai multor straturi de lemn pentru a-i oferi suficientă rezistență. Rezistența și durabilitatea lemnului laminat rezidă în fibrele sale paralele, dar suprapuse. Fiecare strat succesiv de lemn este plasat paralel cu stratul următor.
Avantajele pentru producerea de rame pentru ferestre și uși din lemn stratificat:
Ramele ferestrelor și ușile sunt unele dintre cele mai frecvente aplicații ale lemnului laminat. Acestea reprezintă una dintre cele mai populare opțiuni, deoarece este un material frumos, atemporal și primitor.
Cu toate acestea, atunci când vine vorba de compararea PVC-ului și a lemnului obișnuit cu lemnul laminat sau stratificat pentru uși și ferestre, lemnul laminat are mai multe avantaje. Vă prezentăm mai jos o parte dintre aceste avantaje:
1. Rezistent la zgârieturi
Cel mai important, lemnul laminat nu se zgârie ușor ca PVC-ul sau lemnul standard. Prin urmare, aspectul său va rămâne neschimbat mulți ani.
2. Mai durabil
Majoritatea materialelor pentru pardoseli, ferestre sau uși din lemn se vor degrada în timp. Poate fi din cauza razelor solare sau a condițiilor meteorologice severe. Cu toate acestea, lemnul laminat nu se dilată la fel de mult, nu se fisurează și nu se estompează textura chiar și ani de zile. În schimb, aceasta poate rămâne la fel pentru o perioadă extinsă de timp, în condiții bune de întreținere.
3. Soluție rentabilă
Unul dintre cele mai importante lucruri care atrag oamenii către lemnul laminat este rentabilitatea acestuia. Dacă aveți un buget mai mic și doriți să obțineți uși și rame de ferestre mai atrăgătoare, atunci lemnul laminat este cea mai bună opțiune pe care o puteți alege în acest sens.
4. Rezistă mai bine umezelii
Lemnul masiv in stare naturală nu este prietenos cu umiditatea. Când acesta este expus la umezeală sau apă, se poate degrada cu ușurință. Cu toate acestea, lemnul laminat este alegerea potrivită pentru dvs. dacă doriți să aveți un material care să reziste mai bine la umiditate.
Gânduri finale despre lemnul stratificat:
În general, când discutăm despre lemn stratificat, menționăm că nu se degradează și nu se zgârie la fel de ușor ca PVC-ul și lemnul normal. Mai mult, este mai durabil, mai fiabil și poate rezista mai bine la umezeală decât alte opțiuni similare. Cu toate aceste avantaje, poate fi o opțiune uimitoare de luat în considerare pentru rame de ferestre, uși decoruri sau alte construcții.
Prelucrarea lemnului stratificat în fabrica Tâmplărie Crudă vine natural, cu mulți ani de experientă și utilaje profesionale. Pentru mai multe detalii despre serviciile pe care le oferim, vă invităm să vizitați pagina de servicii.
Ne puteți contacta la +40 722 383 098 sau ne puteți scrie in formularul de contact.